Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Σερβία μετά τα 5,4 Ρίχτερ

Streets - Belgrade, SerbiaImage by whl.travel via FlickrΥπό έλεγχο είναι η κατάσταση στην πόλη Κράλιεβο, στην κεντρική Σερβία, που επλήγη από σεισμό 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μετά τον πρώτο σεισμό ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις, αλλά αρκετά μικρότερου μεγέθους.

Από το σεισμό έχασε τη ζωή του ένα ζευγάρι, όταν κατέρρευσε το σπίτι τους στη συνοικία Γκρντίτσα, ενώ στο νοσοκομειακό κέντρο του Κράλιεβο μεταφέρθηκαν για ιατρική βοήθεια 50 κάτοικοι της πόλης, κυρίως με ελαφρά τραύματα.

Το κτίριο του νοσοκομείου υπέστη ζημιές από το σεισμό, κυρίως η χειρουργική πτέρυγα και η πολυκλινική, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν ασθενείς.

Στη συνοικία Γκρντίτσα εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές από το σεισμό. Στο κέντρο της πόλης κατέρρευσαν βιτρίνες καταστημάτων και σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Ειδικές ομάδας διάσωσης του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, καθώς δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης που μετέβη στην πόλη ζήτησε από τους πολίτες να ηρεμήσουν, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της Σερβίας έως το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, αλλά μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε άλλες περιοχές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...