Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

12χρονος εκτελεστής των καρτέλ ναρκωτικών

Kids with guns - SofiaImage by davesag via Flickr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Στρατιώτες καταδιώκουν έναν 12χρονο που φέρεται να δρα ως εκτελεστής για λογαριασμό των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό και κατηγορείται ότι έχει συμβάλλει σε μακάβριες ενέργειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανέφεραν εισαγγελική πηγή και εγχώρια ΜΜΕ.
Ο έφηβος, που είναι γνωστός απλά με το προσωνύμιο El Ponchis, φέρεται να δουλεύει για λογαριασμό του καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Μορέλος, κοντά στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα. Ο εισαγγελέας Πέδρο Λουίς Μπενίτες δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ανήκει σε μια ομάδα εφήβων που έχουν διαπράξει "φρικτές ενέργειες".
"Είναι ανήλικοι, δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί, είναι εύκολο να τους επηρεάσεις, να τους δώσεις ένα όπλο, να τους κάνεις να πιστεύουν. . . ότι παίζουν", είπε. Ο Μπενίτες δεν έδωσε λεπτομέρειες για το αγόρι, ωστόσο ερωτηθείς για τους έφηβους εκτελεστές είπε ότι "έχουν πειστεί να διαπράττουν φρικτές ενέργειες· δε συνειδητοποιούν τι κάνουν".
Η Μεξικανική εφημερίδα La Razan ανέφερε ότι το αγόρι πληρώνεται 3.000 δολάρια για κάθε φόνο που διαπράττει και δουλεύει για έναν σχετικά άγνωστο βαρόνο των ναρκωτικών που διοικεί το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού--το οποίο συγκρούεται με τις συμμορίες Μπελτράν Λέιβα και Λα Φαμίλια για τον έλεγχο του νοτιοδυτικού Μεξικού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...