Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πρωτιά Βρετανίας στη χρήση κοκαΐνης

Πρώτη στην ευρωπαϊκή κατάταξη όσον αφορά στη χρήση κοκαΐνης είναι η Βρετανία, σύμφωνα με επίσημη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Τετάρτη.
Ένας στους δέκα Βρετανούς ηλικίας 15-64 ετών έχει δοκιμάσει κοκαΐνη σε κάποια στιγμή της ζωής του, ποσοστό που αυξάνεται στο ένας στους επτά σε ηλικίες 15-34 ετών, όπως αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ναρκωτικών.
Τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ισπανία, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά, «η χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού έχει αυξηθεί δραματικά από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, προτού καταλήξει σε μια σταθερή, πλην όμως αύξουσα, τάση», σημειώνεται στην έκθεση. Από το 2003 πάντως η χρήση στις ηλικίες 15-34 ετών έχει αυξηθεί κατά 50% .
Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να γνωστοποιήσει τη στρατηγική της για τα ναρκωτικά τον επόμενο μήνα, έπειτα από έναν έντονο διάλογο για το αν η η κοκαΐνη είναι πιο επιζήμια από τα οινοπνευματώδη. Ο υπουργός Καταπολέμησης Εγκλήματος Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους και να διώξει τους βαρόνους των ναρκωτικών μέσα από μία Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος στην οποία θα υπάγεται και μία Διοίκηση Μεθοριακής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...