Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στους 52 οι νεκροί από την επίθεση κατά εκκλησίας στο Ιράκ

Στους 52 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων από την χθεσινή επίθεση σε εκκλησία χριστιανών στη Βαγδάτη. Την ευθύνη ανέλαβε "Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ" ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.
Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, μία ομάδα-παρακλάδι του δικτύου της Αλ Κάιντα, ανέλαβε τη χθεσινή ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε συριακή καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη και έδωσε διορία 48 ωρών στην αιγυπτιακή κοπτική εκκλησία της Αιγύπτου να απελευθερώσει τους «φυλακισμένους στα μοναστήρια» μουσουλμάνους της χώρας αυτής, αναφέρει το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοτόπων (SITE).
«Μία ομάδα εξοργισμένων μουτζαχεντίν μεταξύ των πιστών του Αλλάχ πραγματοποίησε μία επιδρομή σε ένα από τα αήθη καταγώγια της ειδωλολατρίας, που ακόμη χρησιμοποιούνται από τους χριστιανούς του Ιράκ ως αρχηγείο για τη μάχη κατά της θρησκείας του Ισλάμ και την υποστήριξη όσων μάχονται αυτήν τη θρησκεία», τονίζει στο ανακοινωθέν της η ομάδα, σύμφωνα με την SITE.
Το ανακοινωθέν εκδόθηκε μετά την κράτηση ομήρων σε συριακή καθολική εκκλησία στο κέντρο της Βαγδάτης, κατά τη διάρκεια της οποίας 52 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο χθες βράδυ και τουλάχιστον 56 τραυματίσθηκαν.
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, με την επικουρία Αμερικανών, επιτέθηκαν και σκότωσαν εννέα από τους επιτιθέμενους μέσα στην εκκλησία. Νωρίτερα ένας από τους δράστες είχε αυτοανατιναχθεί.
Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ στο ανακοινωθέν του δεν προσδιορίζει την ημερομηνία και τον τόπο της επικείμενης επιχείρησής τους στην Αίγυπτο, όμως διαβεβαιώνει πως αυτή θα υλοποιηθεί «για να βοηθήσουμε τους φτωχούς αδελφούς μας μουσουλμάνους που είναι κρατούμενοι στη μουσουλμανική χώρα της Αιγύπτου».
Η ομάδα δίνει στην Κοπτική Εκκλησία διορία 48 ωρών για να δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση των «φυλακισμένων γυναικών στα μοναστήρια της απιστίας και τις εκκλησίες της ειδωλολατρίας στην Αίγυπτο» και να τις απελευθερώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...