Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αντίθετη η Τουρκία στο κλείσιμο του στρατηγείου της Σμύρνης

Η Τουρκία θα αντιδράσει στο κλείσιμο του Νατοϊκού στρατηγείου αεροπορίας στη Σμύρνη, αναφέρει σε δημοσίευμα της τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», επικαλούμενη το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 18-19 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα θα αποφασιστεί το κλείσιμο κάποιων νατοϊκών στρατηγείων ανά τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία είναι και το στρατηγείο αεροπορίας στη Σμύρνη.

Σε γραπτή απάντηση προς σχετικό ερώτημα της εφημερίδας, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία θέλει να φιλοξενήσει το Νατοϊκό στρατηγείο. Οι προσπάθειές μας και η βούλησή μας, όσον αφορά το στρατηγείο Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, είναι προς την κατεύθυνση της συνέχισης της ύπαρξής του».

Στο πλαίσιο της αναδόμησής του, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να κλείσει 2 στρατηγικά, 3 επιχειρησιακά και 6 τακτικά στρατηγεία, ένα εκ των οποίων είναι και το στρατηγείο της Σμύρνης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «το στρατηγείο της Σμύρνης διοικούσε, επίσης, τα υποστρατηγείο στην Ιταλία και την Ελλάδα» και σημειώνει ότι «τίθεται θέμα να κλείσει και το Νατοϊκό στρατηγείο Λάρισας».

Η «Τζουμχουριέτ» αναφέρει ακόμη στο δημοσίευμα της ότι το ΝΑΤΟ έχει ήδη κλείσει 6 από τα 10 επιχειρησιακά κέντρα (CAOC) που διέθετε, όπως αυτό στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας, «οι αρμοδιότητες του οποίου μεταβιβάσθηκαν σε αυτό της Λάρισας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...