Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Aναστάτωση στο Παρίσι από απειλή για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό

Οι γαλλικές Αρχές προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκκένωση κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Ειδικές μονάδες της αστυνομίας διεξήγαγαν έρευνες στον σταθμό Σεν-Λαζάρ, τον δεύτερο μεγαλύτερο στο Παρίσι. Κατά την επιθεώρηση του χώρου δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο και ο συναγερμός ήρθη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο σταθμός εκκενώθηκε προληπτικά και ειδικές ομάδες διενήργησαν ελέγχους στο σιδηροδρομικό σταθμό έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

«Εστάλησαν επιτόπου ειδικές ομάδες. Τίποτα δεν βρέθηκε στην επιθεώρηση του χώρου» αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) μετέδωσε ότι προκλήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία του σταθμού περίπου για ένα μισάωρο.

Η γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, έπειτα από πληροφορίες για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό του μετρό από τη βορειοαφρικανική πτέρυγα της Αλ Κάιντα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ είχε δηλώσει ότι η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία είναι «πραγματική», ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρθηκαν σε «επικείμενη απειλή επίθεσης».

Η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ ανέλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για την απαγωγή στις 16 Σεπτεμβρίου πέντε Γάλλων, ενός Τογκολέζου και ενός πολίτη της Μαδαγασκάρης στο Αρλί, στο βόρειο Νίγηρα.

Την παραμονή της απαγωγής είχε εκκενωθεί ο Πύργος του Άιφελ και ο σταθμός Σεν Μισέλ του Παρισιού έπειτα από προειδοποιήσεις για την τοποθέτηση βόμβας, οι οποίες αποδείχθηκαν φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...