Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Προειδοποιεί για το Wikileaks ο γγ του ΝΑΤΟ

Την εκτίμηση ότι η διαρροή μυστικών εγγράφων στον ιστότοπο Wikileaks, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των διεθνών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν εξέφρασε την Παρασκευή από τη Μαδρίτη ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
«Είναι πολύ θλιβερό να δημοσιεύονται απόρρητα έγγραφα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των δικών μας στρατευμάτων, καθώς και Αφγανών πολιτών που συνεργάζονται με την κυβερνησή τους και τις διεθνείς δυνάμεις», δήλωσε ο Ράσμουσεν, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.
Το Wikileaks δημοσιοποίησε στα τέλη Ιουλίου μια πρώτη δέσμη 77.000 απόρρητων εγγράφων σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, προκαλώντας την οργή του Πενταγώνου. Η ιστοσελίδα αυτή, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να δημοσιεύσει επιπλέον 15.000 στρατιωτικά εμπιστευτικά έγγραφα.
Η σουηδική Δικαιοσύνη αποφάσισε την 1η Σεπτεμβρίου να ξανανοίξει την έρευνα για βιασμό κατά του Τζούλιαν Ασανζ, ιδρυτή του Wikileaks, η οποία είχε αρχίσει στα τέλη του Αυγούστου και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.
Ο κ. Ασανζ αντέδρασε την Πέμπτη καταγγέλλοντας σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια «στημένη υπόθεση» και μια «ενοχλητική» εναντίον του έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...