Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Έδωσε το Ιράν 25 εκατ. δολάρια στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν;

Τριγμοί ταράζουν το κυβερνών στην Ρουρκία Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μετά τον ισχυρισμό που έχει προβάλει αγγλική εφημερίδα περί χρηματισμού του κυβερνώντος, στην Τουρκία, Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με 25 εκ. δολάρια από το Ιράν, το όλο θέμα δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε λόγο για το κλείσιμο του κόμματος.
Τον ισχυρισμό περί χρηματισμού πρόβαλε η εφημερίδα «The Daily Telegraph» και τόνισε ότι η βοήθεια δόθηκε στο κυβερνών κόμμα μέσω της φιλοϊσλαμικής οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας ΙΗΗ. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ προχθές διέψευσε τον ισχυρισμό και είπε πως το κόμμα του θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της εφημερίδας.
Ωστόσο, η τελευταία κάνει λόγο για αποδείξεις, οι οποίες όμως δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), Γκιουρσέλ Τεκίν, χθες είπε πως με βάση το νόμο περί πολιτικών κομμάτων μπορεί να τεθεί θέμα κλεισίματος του κόμματος αν ευσταθεί ο ισχυρισμός. Το ίδιο ανέφερε χθες και η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων της Τουρκίας, Εμινέ Ουλκέρ Ταρχάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός πάντως χθες παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Φόρουμ Τουρκοϊρανικής Οικονομικής Συνεργασίας και στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη της ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ερντογάν είπε ότι μέσα σε οκτώ χρόνια έχει οκταπλασιαστεί ο όγκος των διμερών συναλλαγών, ο οποίος αγγίζει τα 10 δισ. δολάρια, και έθεσε στόχο τον τριπλασιασμό του μέσα σε πέντε χρόνια. Επί των σχέσεων με το Ιράν μίλησε χθες και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Απαντώντας σε ερώτηση του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου CNN Turk σχετικά με το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «η Τουρκία εφαρμόζει το εμπάργκο που έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», αλλά πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να διακόψουμε τις σχέσεις μας με καμιά γειτονική χώρα και δεν θα θέλαμε το εμπάργκο να επηρεάσει τις οικονομικές σχέσεις μας με το Ιράν». BLOGTONKYRION

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...