Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του «αμαρτωλού» ορυχείου της Χιλής

Η Δικαιοσύνη της Χιλής ανακοίνωσε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στην οποία ανήκει το ορυχείο με τους 33 παγιδευμένους εργαζόμενους.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η εταιρεία -η οποία πάντως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα- να καλύψει μέρος της πολυδάπανης επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των 33.

Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας εκιμώνται στα 9,7 εκατομμύρια δολάρια.

«Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό στάδιο σε ένα επίσημο αίτημα ανάκτησης των ποσών που έχουν επενδυθεί στις επιχειρήσεις διάσωσης» αναφέρεται στο σχετικό αίτημα που κατέθεσαν οι Αρχές στο δικαστήριο.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Σαν Εστέμπαν περιλαμβάνουν κυρίως τα μεταλλευτικά μηχανήματα του ομίλου, 32 μέσα μεταφοράς, καθώς και τους τίτλους των 64 μεταλλευτικών ιδιοκτησιών στην περιοχή Ατακάμα.

Καμία επίσημη εκτίμηση δεν έχει δοθεί για το ακριβές ποσό της δαπάνης για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων, ωστόσο, οι Αρχές μιλούν για πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Τρεις σήραγγες κατασκευάζονται προκειμένου να ανασύρουν στην επιφάνεια τους 33 μεταλλωρύχους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου και οι επιχειρήσεις διάσωσης αναμένεται να διαρκέσουν έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...