Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τους επιτέθηκαν, επειδή έπιναν αλκοόλ στο δρόμο


Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν το βράδυ της Τρίτης, όταν εξαγριωμένοι κάτοικοι του κέντρου της Κωνσταντινούπολης επιτέθηκαν σε πολλούς προσκεκλημένους στα εγκαίνια γκαλερί έργων τέχνης, επειδή έπιναν αλκοολούχα ποτά στο δρόμο, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην ιστορική συνοικία Μπέιογλου (ευρωπαϊκή πλευρά), κέντρο της νυχτερινής ζωής της Κωνσταντινούπολης, πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010.

Περίπου 30 άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια, μπαστούνια, σιδερόβεργες και παραλυτικά σπρέι, επιτέθηκαν σε εκατοντάδες άτομα που είχαν προσκληθεί στα εγκαίνια πολλών γκαλερί της συνοικίας.

«Μας επιτέθηκαν, επειδή πίναμε στο δρόμο, ακριβώς μπροστά από τις εισόδους των γκαλερί φωνάζοντας Αλάχου Άκμπαρ («ο Θεός είναι μεγάλος»)», δήλωσε ένας από τους προσκεκλημένους στα εγκαίνια, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. «Το εξαγριωμένο πλήθος απώθησε τους προσκεκλημένους των εγκαινίων των γκαλερί μέσα σε αυτές, σπάζοντας τζάμια και χρησιμοποιώντας μπαστούνια και δακρυγόνα», γράφει δημοσιογράφος της Μιλιέτ, ο οποίος ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στα εγκαίνια.

«Βαρβαρότητα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Radikal στο φύλλο της Τετάρτης. «Αυτό που συνέβη εδώ θυμίζει αυτό που έγινε στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ στο Σίβας», δήλωσε ο ζωγράφος Μπεντρί Μπαϊκάμ που παρευρέθηκε στα εγκαίνια.

Σύμφωνα με πολλές εφημερίδες, η αστυνομική δύναμη μετέβη στον τόπο των ταραχών, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη. Το 1993, πλήθος ακραίων ισλαμιστών έβαλε φωτιά στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ στο Σίβας, όπου ομάδα διανοουμένων, μουσικών και αλεβιτών ποιητών συμμετείχε σε πολιτιστικό φεστιβάλ. Τριάντα επτά άτομα έχασαν τότε τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...