Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Μεξικό: 27 νεκροί σε σύγκρουση στρατιωτών με συμμορία ναρκωτικών


Εικοσιεπτά φερόμενοι ως μέλη συμμορίας ναρκωτικών έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το μεξικανικό στρατό, λίγες ώρες αφότου ο Μεξικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα κατά των καρτέλ των ναρκωτικών.

Περιπολία του στρατού δέχθηκε πυρά ενώ πλησίαζε προς στρατόπεδο εκπαίδευσης μελών της συμμορίας στην περιοχή Ζενεράλ Τερβίνο, κοντά στην πόλη Μοντερέι, σύμφωνα με το στρατό. Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Οι αντίπαλες συμμορίες «Zetas» και «Gulf» έχουν επιδοθεί σε αιματηρή διαμάχη στην περιοχή, καθώς ανταγωνίζονται για τις διόδους διακίνησης των ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Κοντά στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η ανταλλαγή πυροβολισμών ανακαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα πτώματα 72 παράνομων μεταναστών που είχαν σφαγιαστεί από αγνώστους.

Περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε πόλεμο εναντίον των συμμοριών.

Η αυξανόμενη βία έχει οδηγήσει σε επικρίσεις εις βάρος της πολιτικής του. Κατά τη διάρκεια διαγγέλματος που απηύθυνε την Πέμπτη, ο Μεξικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε της προσέγγισής του, ισχυριζόμενος ότι, αν και η βία αυξήθηκε, τα καρτέλ έχουν αποδυναμωθεί.

«Αν θέλουμε ένα ασφαλές Μεξικό για τους Μεξικανούς του μέλλοντος, πρέπει να αναλάβουμε το κόστος να το πετύχουμε σήμερα», όπως είπε ο Καλδερόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...