Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Διακριτικότερη μεταχείριση από τα MME ζητούν οι μεταλλωρύχοι στη Χιλή

Σε ευχαριστήρια δέηση στο ορυχείο όπου έζησαν τη μεγάλη περιπέτεια τους προσήλθαν την Κυριακή ορισμένοι από τους 33 μεταλλωρύχους στη Χιλή, ζητώντας όμως από τα μέσα ενημέρωσης που τους ακολουθούν να σεβαστούν την προσωπική ζωή τους».

Στη μικρή τελετή θα παραβρίσκονται μόνο εργάτες που παγιδεύτηκαν και στενοί συγγενείς τους. Άλλοι εργάτες του ορυχείου διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν τους επιτράπηκε να συμμετάσχουν και αυτοί, αναφέρει το Reuters.

Με τα φώτα της επικαιρότητας να εξακολουθούν να είναι στραμμένα πάνω τους, οι εργαζόμενοι ζητούν τώρα από τα μέσα να τηρήσουν αποστάσεις από τις ζωές τους.

«Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν καλό εσείς, τα μέσα ενημέρωσης, αντί να μας φέρεστε σαν ψυχαγωγικό θέμα –αναφέρομαι στην περίπτωση του Τζόνι Μπάριος- να λάβετε υπόψη την κατάστασή τους και να σεβαστείτε την προσωπική του ζωή», δήλωσε ένας από αυτούς προσερχόμενος στο χώρο.

Η περιπέτεια του Μπάριος αποκάλυψε το ότι είχε σύζυγο και επί πολλά έτη ερωμένη, καθώς και οι δύο περίμεναν τον απεγκλωβισμό του.

Πάντως κάποιοι εργάτες φέρονται διατεθειμένοι να γράψουν ένα βιβλίο για το πως έζησαν στις 68 ημέρες που έζησαν μέσα στη παγιδευμένη στοά.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τους γιατρούς, όλοι είναι καλά στην υγεία τους αλλά δύο παραμένουν στο νοσοκομείο, ο ένας έχει συμπτώματα στρες.

Προειδοποιούν πάντως ότι είναι νωρίς για να είναι γνωστό τί επιπτώσεις θα έχει η πολυήμερη παραμονή μέσα στο ορυχείο και ότι μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να παρουσιάσουν μετατραυματικό στρες και άλλοι εργάτες.

* Το 84% των Χιλιανών εγκρίνει τις ενέργειες του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα για τον απεγκλωβισμό των εργατών σύμφωνα με δημοσκόπηση. Την ίδια ώρα τα ποσοστά δημοφιλίας του ανέβηκαν πάνω από το 60%, περίπου 10 μονάδες σε σχέση με το διάστημα πριν τη διάσωση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231063679#ixzz12dHBCHZb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...