Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Το μέλλον της Σερβίας ανήκει στην Ευρώπη

Τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη διάσκεψη που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι με θέμα, «Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή πορεία δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι χρειάζεται θάρρος για να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες.
Ωστόσο, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Σερβίας προκειμένου  να ολοκληρωθεί η συνεργασία με το Δικαστήριο της Χάγης και να συλληφθεί ο Ράτκο Μλάντιτς, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να αρχίσει σύντομα και χωρίς όρους ο διάλογος Πρίστινας - Βελιγραδίου για το Κόσοβο, στο πλαίσιο της πρόσφατης διακήρυξης του ΟΗΕ, όπου θα γίνουν σεβαστά και τα συμφέροντα της Σερβίας και της ενωμένης Ευρώπης.
"Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Βαλκάνιοι. Έχουμε πολλές δυνατότητες και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε, εντός της ενιαίας Ευρώπης. Οι λαοί της περιοχής, έχουν μεγάλες δυνατότητες, αρκεί να ξεπεράσουν τους διχασμούς του παρελθόντος και να κοιτάξουν μπροστά στο μέλλον", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: "Ας κάνουμε την περιοχή μας τόπο όπου ο καθένας θα επιθυμούσε να ζήσει".
Στη διάσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίκουλας Τζούριντα και ο αρχηγός της αποστολής της Ε.Ε. στη Σερβία, Βένσον Ντέζερ.
Μετά το τέλος της διάσκεψης, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση, με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς. Οι δύο άνδρες συζήτησαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, το ζήτημα του Κοσόβου αλλά και τα ελληνικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...