Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Κίνα: Διάλυση αντι-ιαπωνικής διαδήλωσης


Διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Ιαπωνίας διέλυσε η αστυνομία στην πόλη Λάνζου στα βορειοδυτικά της Κίνας, τη στιγμή που οι σχέσεις των δύο ισχυρότερων οικονομιών της Ασίας έχουν διαταραχθεί εξαιτίας διαφιλονικούμενων εδαφών στο σινικό πέλαγος.

Κατά τη διαμαρτυρία, περίπου 200 διαδηλωτές ζητούσαν από την κινεζική κυβέρνηση να υιοθετήσει σκληρότερη στάση απέναντι στην Ιαπωνία. Η σημερινή ήταν ακόμη μία από τις δεκάδες κινητοποιήσεις που έχουν οργανώσει τις τελευταίες μέρες χιλίαδες Κινέζοι και Ιάπωνες, με αιχμή νησιά που διεκδικούν και οι δύο χώρες.

Την ίδια στιγμή πάντως τόσο η κινεζική όσο και ιαπωνική κυβέρνηση επιδιώκουν να κατευνάσουν τα πνεύματα, με τα υπουργεία εξωτερικών τους τις τελευταίες δύο ημέρες να ανταλλάζουν ανακοινώσεις, με τις οποίες ενθαρρύνουν τη συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι σινο-ιαπανικές σχέσεις είναι σε ένταση από τις 8 Σεπτεμβρίου, όταν συνελήφθη από τις ιαπωνικές αρχές ο καπετάνιος ενός κινεζικού αλιευτικού το οποίο συγκρούστηκε με δύο ιαπωνικές ακταιωρούς κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...