Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δολοφονία συνεργάτη πρωθυπουργού στην Πολωνία

Ένας 62χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε το συνεργάτη ενός βουλευτή του πολωνικού συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) σε μία επίθεση την οποία ο ηγέτης του κόμματος Γιάροσλαβ Κατσίνσκι απέδωσε στην "εκστρατεία μίσους" του πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία και το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 ένας 62χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από την επίθεση με όπλο εναντίον του γραφείου του PiS στην πόλη Λοτζ στην κεντρική Πολωνία και ένας 39χρονος, επίσης συνεργάτης βουλευτή του PiS, τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι.

"Φαίνεται ότι ο δράστης είχε και όπλο και μαχαίρι. Πυροβόλησε αρκετές φορές", δήλωσε η Μαγκνταλένα Ζιελίνσκα της αστυνομίας της Λοτζ.

"Ο δολοφόνος, ένας άνδρας 62 ετών από την Τσεστόχοβα, συνελήφθη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του. Το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό", δήλωσε από τη μεριά της η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Λοτζ Τζοάνα Κάκα.

Ο Κατσίνσκι που δεν ήταν παρών την ώρα της επίθεσης δήλωσε αργότερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Βαρσοβία ότι "ο δολοφόνος άρχισε να επιτίθεται φραστικά εναντίον μου".

"Δέχθηκαν επίθεση αντί για εμένα", πρόσθεσε ο Κατσίνσκι, ηγέτης του PiS και δίδυμος αδερφός του πρώην προέδρου της χώρας που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 10 Απριλίου. "Ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος παλεύει για τη ζωή του στη θέση μου".

"Αυτό που συνέβη είναι αποτέλεσμα της εκστρατείας μίσους που έχει εξαπολυθεί εδώ και αρκετό καιρό εναντίον του PiS", επεσήμανε ο Κατσίνσκι κατηγορώντας τον Τουσκ ότι την ξεκίνησε.

"Η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια όλων των γραφείων μας και των υπαλλήλων μας. Αν κάποιος πει έστω και μία ακόμα λέξη μίσους εναντίον μας, αυτό θα σημάνει κάλεσμα για φόνο", υπογράμμισε.

Μετά το δυστύχημα με το προεδρικό αεροπλάνο στις 10 Απριλίου στο Σμολένσκ της Ρωσίας, που κόστισε τη ζωή στον πρόεδο Λεχ Κατσίνσκι και σε ακόμα 95 επιβαίνοντες, ο δίδυμος αδερφός του Γιάροσλαβ έχει κατηγορήσει αρκετές φορές τον πρωθυπουργό Τουσκ ότι διεξάγει μία "εκστρατεία δυσφήμισης και μίσους" εναντίον του νεκρού αδερφού του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...