Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τηλεγράφημα Μεντβιέντεφ για τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας της Κύπρου

Η Ρωσία είναι προσηλωμένη στη γραμμή της επίτευξης δίκαιης, καθολικής και βιώσιμης διευθέτησης στο Κυπριακό, επιβεβαιώνει στο συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε χθες ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με αφορμή τα 50χρονα της ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου.

«Ρωσία και Κύπρος συνδέονται προ πολλού με σταθερές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, οι οποίες βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την αλληλοκατανόηση», αναφέρει ο κ. Μεντβιέντεφ σημειώνοντας ότι «ενώπιον των κρατών μας ανοίγονται ευρείες προοπτικές για σταθερά ανοδική ανάπτυξη της πολιτικής, εμπορικο-οικονομικής και πολιτιστικής εταιρικής σχέσης».

Πέραν τούτου, επισημαίνει ο Ρώσος Πρόεδρος «η εγγύτητα των ρωσο-κυπριακών θέσεων στην πλειονότητα των θεμελιωδών διεθνών προβλημάτων αποτελεί στέρεα βάση για τη διασφάλιση της σταθερότητας και ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην περιοχή της Μεσογείου».

«Αξιοποιώντας την ευκαιρία θα ήθελα να επιβεβαιώσω την προσήλωση της Ρωσίας στη γραμμή της επίτευξης δίκαιης, καθολικής και βιώσιμης διευθέτησης στο Κυπριακό», πρόσθεσε ο κ. Μεντβιέντεφ στο μήνυμα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η κοινή εργασία για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της πρώτης στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας επίσκεψη προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο θα υπηρετήσει την περαιτέρω εδραίωση του συνόλου των διμερών σχέσεων προς το συμφέρον των λαών μας», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Μεντβιέντεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...