Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Βρετανία; Μυστήριο με την εξαφάνιση επενδυτή από το Ντουμπάι

Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν την καταγγελία ότι Ιρανοί πράκτορες ευθύνονται για την εξαφάνιση ενός επενδυτή από το Ντουμπάι


Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ένας Βρετανός πολίτης ιρανικής καταγωγή που εξαφανίστηκε στο Ντουμπάι τον Ιούνιο ενδέχεται να έχει απαχθεί από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν, ανέφερε σήμερα μια κυβερνητική πηγή στο Λονδίνο.

Τα ίχνη του Αμπάς Γιάζντι χάθηκαν στις 25 Ιουνίου και η σύζυγός του, Ατένα, δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα 7Days του Ντουμπάι ότι φοβάται πως ο άνδρας της έχει απαχθεί από Ιρανούς πράκτορες.

Μια βρετανική κυβερνητική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς για το θέμα αυτό χαρακτήρισε «αληθοφανείς» τους ισχυρισμούς της Ατένα Γιάζντι, σημειώνοντας ότι για το λόγο αυτό το Λονδίνο τους εξετάζει «πολύ σοβαρά».

Το Φόρεϊν Όφις ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Ντουμπάι και του Ιράν για την υπόθεση αυτή και ότι παρέχει προξενική βοήθεια στην οικογένεια Γιάζντι. «Ζητήσαμε από τους Ιρανούς τυχόν πληροφορίες που διαθέτουν για το πού βρίσκεται ο Γιάζντι. Ανησυχούμε πολύ για αυτόν», δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ συζήτησε το θέμα της εξαφάνισης του Γιάζντι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του Αλί Ακμπάρ Σαλεχί στις 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την 7Days που επικαλείται την Ατένα Γιάζντι, ο 44χρονος επενδυτής ήταν στενός παιδικός φίλος του γιου του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί. Το 1993 ο άνδρας της συνελήφθη και κρατήθηκε σε απομόνωση από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του επί έξι μήνες. Αργότερα έφυγε για το Λονδίνο και πήρε τη βρετανική υπηκοότητα. Το ζευγάρι διαμένει μόνιμα στο Ντουμπάι την τελευταία δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...