Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μαρίνα, η διάδοχος του Καβαλιέρε...

 Η 47χρονη, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του PDL παρά τη δεδηλωμένη της διστακτικότητα να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική

Μπορεί ο ίδιος να δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική, ωστόσο η πρόσφατη καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη ενέτεινε τη φημολογία ότι η μεγαλύτερη κόρη του Μαρίνα, επικεφαλής της αυτοκρατορίας της Fininvest, αξίας 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενδέχεται να τον διαδεχτεί στο τιμόνι της ιταλικής κεντροδεξιάς.


Οι πιστοί οπαδοί του κόμματός του, του Λαού της Ελευθερίας (PDL), επιμένουν ότι ο 76χρονος Μπερλουσκόνι παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του και θα συνεχίσει να ηγείται της κεντροδεξιάς.

Όμως η αδυναμία του μεγιστάνα των μμε να ανατρέψει την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση την περασμένη εβδομάδα σημαίνει, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι ο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει τον κατ΄οίκον περιορισμό για ένα χρόνο ή την προσφορά κοινωνικής εργασίας που θα θέσουν σε δοκιμασία ακόμη και τη δεινότητα με την οποία φέρει εις πέρας τις προεκλογικές του εκστρατείες.

Είναι επίσης πιθανόν ο Μπερλουσκόνι να αποπεμφθεί από τη Γερουσία το φθινόπωρο και να χάσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Το κλίμα αυτό ενισχύει την ιδέα ότι η Μαρίνα, η οποία κλείνει τα 47 της χρόνια το Σάββατο, θα τεθεί επικεφαλής του PDL παρά τη δεδηλωμένη της διστακτικότητα να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Μπερλουσκόνι θα συνεχίσει να ασκεί μεγάλη επιρροή ως ιδρυτής του κόμματος, αλλά η κόρη του θα αναλάβει έναν περισσότερο δημόσιο ρόλο και θα ασχολείται με την προεκλογική εκστρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...