Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ιερέας για βιασμούς αγοριών στη βόρεια Γαλλία

Ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αγοριών και εφήβων φαίνεται να είναι ένας 68χρονος ιερέας, που συνελήφθη  στην πόλη Lille στη βόρεια Γαλλία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για βιασμούς αφορούν την περίοδο από το 1976 έως και το 2007.

Οι υποψίες άρχισαν όταν ο Αρχιεπίσκοπος της περιοχής είχε λάβει μία ανώνυμη επιστολή -καταγγελία των γεγονότων και είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα της Lille. Την ίδια περίοδο, ένα άλλο θύμα είχε καταγγείλει τον ιερέα στο νότο της Γαλλίας.

Οι δύο αυτές καταγγελίες συνδέθηκαν από τις αρχές και προχώρησαν στη σύλληψη του ιερέα, ο οποίος κατά την κράτηση του παραδέχτηκε τις πράξεις του κι επιβεβαίωσε όσα του προσάπτουν, τα οποία συνδέονται με τις διάφορες ενορίες από τις οποίες είχε περάσει. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 13 θύματα, αλλά όπως δήλωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας, «ο ιερέας έχει δώσει κι άλλα ονόματα».

Αυτό όμως που σοκάρει ακόμα περισσότερο, είναι το γεγονός ότι ο ιερέας ήταν υπεύθυνος για τα θύματά του σε θερινές κατασκηνώσεις για παιδιά, τα οποία καλούσε να τον ακολουθήσουν στο σπίτι του, όπου τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ο ίδιος εξέφρασε βαθιά μεταμέλεια μετά τη σύλληψή του και ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειες τους, ενώ έχει απαλλαχθεί πια από οποιοδήποτε καθήκον σε σχέση με την εκκλησία.

Η ποινή φυλάκισης του θα εξαρτηθεί από την παραγραφή κάποιων επιθέσεων, από τις οποίες έχουν περάσει 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...