Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αλ Τζαζίρα: «Ο Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο»

Στοιχεία για τον θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, αποκαλύπτει έρευνα ελβετικού ινστιτούτου, το οποίο ισχυρίζεται πως πριν από τον θάνατό του το 2004, δηλητηριάστηκε από την ραδιενεργή ουσία πολώνιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ομάδα των ερευνητών κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση προσωπικών αντικειμένων του Παλαιστίνιου ηγέτη, τα οποία είχαν λάβει από την χήρα του Γιάσερ Αραφάτ, Σουχά.

Ο διευθυντής του ινστιτούτου πυρηνικών ερευνών που βρίσκεται στην Λωζάννη, Φρανσουά Μποσίντ είπε πως τα ίχνη του πολωνίου που εντοπίστηκαν στα ρούχα του ήταν πολύ παραπάνω από τα επιτρεπτά για έναν άνθρωπο όρια.

Ο Γιάσερ Αραφάτ είχε ασθενήσει κατά την παραμονή του στην Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, ενώ βρισκόταν πολιορκημένος από τον ισραηλινό στρατό, ενώ τελικά πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο Περσί.

Παρά τις προσπάθειες 50 περίπου ιατρών οι οποίοι και τον εξέτασαν προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της ασθένειάς του, ο θάνατός του παρέμεινε ένα αίνιγμα.Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούσαν το Ισραήλ ότι τον δηλητηρίασε.

Για να επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του Αραφάτ προκλήθηκε από δηλητηρίαση με πολώνιο θα πρέπει να γίνει εκταφή της σορού του και να ακολουθήσουν εκτεταμένες αναλύσεις, πρόσθεσε ο Μποσίντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...