Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τα βεζινάδικα στην Ιταλία ρίχνουν τις τιμές για να "τραβήξουν" πελάτες

Σε σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές της βενζίνης προχωρούν πλέον τα σαββατοκύριακα στην Ιταλία μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες, για να πείσουν τους πολίτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους αυτοκίνητα.

Οι εκπτώσεις έφτασαν και τα είκοσι επτά λεπτά του ευρώ ανά λίτρο και στα πρατήρια, σε μεγάλες πόλεις όπως το Μιλάνο και η Ρώμη, αλλά και σε γνωστά θέρετρα δημιουργήθηκαν εντυπωσιακές ουρές.

Κατά μέσον όρο, η τιμή της αμόλυβδης ανά λίτρο έπεσε στο 1 ευρώ και 58 λεπτά, ενώ εκείνη του πετρελαίου κίνησης στο 1 ευρώ και 48 λεπτά.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που προχώρησε στις «προσφορές του σαββατοκύριακου» έκανε γνωστό ότι οι εισπράξεις της, σε σχέση με την περίοδο προ της έκπτωσης πενταπλασιάστηκαν και ότι οι πελάτες ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια.

Πολλά μέσα ενημέρωσης, όμως, υπογραμμίζουν ότι δεν έλειψαν ορισμένα προβλήματα, αφού σε αρκετά πρατήρια δεν υπήρχε η δυνατότητα πληρωμής με τραπεζικές κάρτες αυτόματης ανάληψης και πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με ενώσεις καταναλωτών ο μ.ό. της τιμής των καυσίμων κίνησης στα πρατήρια στην Ιταλία είναι 1 ευρώ και 73 λεπτά, είναι δηλ. πιο υψηλός από αυτούς στης Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ισπανία.

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να πείσει τους ιταλούς να μην απορρίψουν το αυτοκίνητο ως μεταφορικό μέσο και να σταλεί ένα μήνυμα κατά της ακρίβειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...