Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

CNN: Η Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο σε ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ευρώπης

Την Ακρόπολη επέλεξε το αμερικανικό δίκτυο CNN για την είδηση της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσαν οι ΗΠΑ και αφορά όσους πολίτες προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η Αλ Κάιντα σχεδιάζει τρομοκρατικά χτυπήματα.

Με την οδηγία συστήνει στους Αμερικανούς τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους, όπως τα μνημεία και τα αεροδρόμια, να απομακρύνονται αμέσως εάν αντιληφθούν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει και να ειδοποιούν τις αρχές εάν αντιληφθούν ανάμεσα στις αποσκευές τους, δέματα ή...βαλίτσες που δεν τους ανήκουν.

Στην οδηγία συστήνεται ακόμη, οι τουρίστες να προσέχουν συνεχώς ποιός βρίσκεται δίπλα τους, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να γνωρίζουν πως να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αμερικανικές προξενικές αρχές, εάν χρειαστεί.

Ωστόσο, δεν συστήνει να μην ταξιδέψουν, αλλά εάν το κάνουν να είναι προσεκτικοί, καθώς οι ληροφορίες έκαναν λόγο για οργάνωση επιχείρησης όμοιας με αυτήν στο Μουμπάϊ της Ινδίας όπου από πυρά ενόπλων έχασαν την ζωή τους πολλοί τουρίστες.

Ενδεικτικό -σύμφωνα με το CNN- του πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψιν τους οι ΗΠΑ τις πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον πολιτών τους, είναι ότι το βράδυ της Παρασκευής, το Πεντάγωνο έδωσε εντολή στους στρατιώτες που υπηρετούν στις βάσεις της Γερμανίας, να μην φορούν τις στολές τους, όταν βγαίνουν στις πόλεις.

Οι Βρετανικές αρχές, το Σάββατο επιβεβαίωσαν ότι διαθέτουν παρόμοια πληροφόρηση, ενώ το βράδυ της Κυριακής και ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ερβέ Μορέν, υποστήριξε ότι η τρομοκρατική απειλή μπορεί να χτυπήσει τη χώρα οποιαδήποτε στιγμή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Λε Παριζιέν.

Στη Γαλλία η τρομοκρατική απειλή είναι υπαρκτή και μπορεί να μας χτυπήσει οποιαδήποτε στιγμή, φέρεται να δήλωσε ο Γάλλος υπουργός. "Συνεχώς σε όλο τον κόσμο εξαρθρώνονται δίκτυα που έχουν οργανωθεί για να προετοιμάσουν επιθέσεις. Είναι καλό να το γνωρίζουν οι Γάλλοι", πρόσθεσε ο Μορέν.

Ωστόσο, προξενεί εντύπωση, το γεγονός, ότι από όλα τα μνημεία της ευρωπαϊκής ηπείρου, επελέγη η Ακρόπολη από το CNN γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση μίας ιδιαίτερης απειλής για το μνημείο της Αθήνας και τους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε εβδομάδα.

Ειδικά όταν τις προηγούμενες ημέρες, οι γαλλικές αρχές διέταξαν δύο φορές την εκκένωση του πύργου του Άιφελ, ύστερα από πληροφορίες για τοποθέτηση βόμβας στην περιοχή.
trellokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...