Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Τέλος εποχής για το θρυλικό καταδρομικό «Aurora»

Το καταδρομικό «Αυγή» (Aurora), που με έναν κανονιοβολισμό εναντίον των Χειμερινών Ανακτόρων σήμανε την Οκτωβριανή Επανάσταση, το 1917, θα χάσει, 93 χρόνια μετά, το πλήρωμά του, τους στρατιωτικούς που εξακολουθούσαν να υπηρετούν σ' αυτό, μολονότι είναι εδώ και πολλές δεκαετίες αγκυροβολημένο στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Το πλήρωμα του καταδρομικού θα εγκαταλείψει το πλοίο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Η στρατιωτική καριέρα του καταδρομικού τελείωσε» δήλωσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ένας εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του ρωσικού ναυτικού.

Μόνο τρεις καθαρίστριες και έξι φύλακες θα συνεχίσουν να εργάζονται στο πλοίο που, αγκυροβολημένο στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, αφού μέχρι την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος, το 1991, είχε χρησιμοποιηθεί ως όργανο της επίσημης προπαγάνδας.

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό αρνήθηκε να επιβεβαιώσει επισήμως την πληροφορία αυτή. Ένας ειδικός αναλυτής στρατιωτικών θεμάτων παρατήρησε όμως ότι η παρουσία πληρώματος «δεν έχει νόημα», αφού το καταδρομικό εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται ως μουσείο. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...