Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Πάπα κατά της Μαφίας στη Σικελία

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' κάλεσε από το Παλέρμο τον λαό της Σικελίας, της νήσου που μαστίζεται από τη γάγγραινα της Μαφίας, να «ντρέπεται για το κακό», απηχώντας τον προκάτοχό του Ιωάννη Παύλο Β', ο οποίος είχε ξιφουλκήσει κατά της εγκληματικής οργάνωσης το 1995, κατά την τελευταία από τις πέντε επισκέψεις του στη νήσο.
«Θα πρέπει να ντρεπόμαστε για το κακό, γι' αυτό που προσβάλλει και Θεό και ανθρώπους, θα πρέπει να ντρεπόμαστε για το κακό που πληγώνει την πολιτειακή και θρησκευτική κοινότητα με πράξεις που δεν θέλουν να δουν το φώς», τόνισε ο Πάπας στη διάρκεια ανοικτής λειτουργίας, που τελέσθηκε στην τεράστια πλατεία Φόρο Ιτάλικο, που αντικρίζει τη θάλασσα.
Οι διοργανωτές υπολογίζουν σε 250.000 τους παρόντες στη λειτουργία και στους δρόμους απ' όπου διάβηκε ο Ποντίφηκας στη διαδρομή του προς το Φόρο Ιτάλικο, όπου η αστυνομία καταμέτρησε 30.000 πιστούς.
Απέναντι σε όλες τις καταφορές που έχει να αντιμετωπίσει ο ντόπιος πληθυσμός, «την έλλειψη εργασίας», «την αβεβαιότητα για το μέλλον», τα «σωματικά και ηθικά πάθη» και το «οργανωμένο έγκλημα», ο Βενέδικτος κάλεσε τους Σικελούς να διατηρήσουν άσβεστη την πίστη τους.
Επίσης τους ζήτησε «να μην φοβούνται να καταμαρτυρούν με σαφήνεια τις ανθρώπινες και χριστιανικές αξίες»: «Λαέ της Σικελίας, ατένισε το μέλλον με ελπίδα. Ζήσε με εγκαρτέρηση τις αξίες του Ευαγγελίου για να κάνεις να λάμψει το φώς του Καλού. Με τη βοήθεια του Θεού όλα είναι πιθανά!», τόνισε ο Ποντίφικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...