Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σφοδρές μάχες στη Δαμασκό

Μερικές από τις σφοδρότερες μέχρι στιγμής μάχες από την έναρξη των συγκρούσεων σημειώνονται από χθες... στη Δαμασκό, σύμφωνα με κατοίκους και ακτιβιστές.

Ρίψεις όλμων και πυροβολισμοί αναφέρθηκαν σε αρκετές περιοχές καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με δήλωσή του εν όψει των συνομιλιών του με τον ειδικό απεσταλμένο Κόφι Ανάν στη Μόσχα, υπονόησε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της Ρωσίας για τη Συρία.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε την αντίθεση της Μόσχας σε ένα προσχέδιο ψηφίσματος που συζητείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας που παρατείνει την αποστολή των παρατηρητών στη Συρία και απειλεί με νέες κυρώσεις. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ είπε ότι τέτοιες απειλές συνιστούν «εκβιασμό».

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει χαρακτηρίσει τις συγκρούσεις στη Συρία εμφύλιο πόλεμο, κάτι που σημαίνει ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές υπόκεινται πλέον στις Συνθήκες της Γενεύης για το δίκαιο του πολέμου και μπορεί να κατηγορηθούν για εγκλήματα πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...