Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Επτά "καραβάνια" Αγανακτισμένων δίνουν ραντεβού στη Μαδρίτη

Μεγαλειώδη κινητοποίηση προετοιμάζουν όπως φαίνεται οι Αγανακτισμένοι της Μαδρίτης σήμερα επτά "καραβάνια" διαδηλωτών από όλη την Ισπανία.

Εδώ και ένα μήνα, μικρές ομάδες διαδηλωτών με υπνόσακους και εξοπλισμό κατασκήνωσης έχουν διασχίσει τη χώρα, από πολλές πόλεις όπως η Βαρκελώνη, η Μάλαγα και η Βαλένθια, σταματώντας σε χωριά για να οργανώσουν λαϊκές συνελεύσεις.
Μία από τις μεγαλύτερες πορείες, η οποία αριθμούσε 130 άτομα στο τέλος της διαδρομής, αναχώρησε στις 24 Ιουνίου από τον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα στα βόρειο-δυτικά, για να διασχίσει περισσότερα από 600 χλμ. έως τη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, περισσότερα από 500 άτομα συμμετέχουν σε αυτά τα "καραβάνια". Αναμένεται να συγκεντρωθούν το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Puerta del Sol, εμβληματικό σημείο εκκίνησης του κινήματος πριν από δύο μήνες, ενώ με αυτούς θα ενωθούν διαδηλωτές που αναχώρησαν με λεωφορεία από περίπου τριάντα πόλεις.
Την Κυριακή το βράδυ, οι "εξεγερμένοι" σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στους δρόμους της Μαδρίτης, έως την Πουέρτα δελ Σολ, ένα μήνα μετά την τελευταία μεγάλη ημέρα κινητοποίησης τους, στις 19 Ιουνίου, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι σε όλη την Ισπανία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...