Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...


Με δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι "ούτε κατά διάνοια, η Ελλάδα δεν πρόκειται να βρεθεί εκτός ευρώ και Ευρώπης"...

Επίσης, ο γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ότι ουδέποτε σκέφτηκε την αποχώρηση ή αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη διερωτώμενος, δηλώνοντας “πώς θα μπορούσα να μην θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού;”.

Ο κ. Βεστερβέλε δηλώνει την πλήρη υποστήριξή του στη φιλοσοφία της κυβέρνησης, όπως λέει, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τονίζοντας πως “το καλό φάρμακο έχει τις περισσότερες φορές πικρή γεύση”. Την ίδια ώρα αφήνει αιχμές για τη στάση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι “του αναγνωρίζω το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, αλλά έχω το δικαίωμα να μην αποδεχθώ την άποψή του και να προειδοποιώ για τους κινδύνους που θα προκύψουν από τυχόν απόρριψη των μεταρρυθμίσεων”.

Τέλος, ο γερμανός υπουργός εξωτερικών δέχεται ότι υπήρξαν υπεροπτικές δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα που ήταν άτοπες και πως πολλά ελληνικά πλακάτ κατά Γερμανών άφησαν πικρή γεύση. Πάντως τονίζει ότι δεν μπορεί να καταπολεμηθεί το χρέος με νέα χρέη αλλά μόνο με δημοσιονομική πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις.
www.greekfinanceforum.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...