Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Διαδηλωτές τραυματίστηκαν στην Αλεξάνδρεια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Protesters in Tahrir Square, one with a poster...Image by nebedaay via FlickrΔιαδηλωτές τραυματίστηκαν χθες, Παρασκευή, από σφαίρες στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, με αίτημα τη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μία ιατρική πηγή.

Περίπου χίλιοι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην έδρα των υπηρεσιών αυτών του υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας τη διάλυσή τους, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Από το εσωτερικό του κτιρίου ερρίφθησαν πυρά όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να πετάξουν μολότοφ στο κτίριο.

Τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομεία, σύμφωνα με ιατρική πηγή, η οποία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και ακτιβιστή Αμπντεραχμάν αλ Γοχάρι, δύο άνθρωποι, ο Χάσαν Μουστάφα και ο Αμπντάλα Εσμάτ Νταουστάσι, τραυματίστηκαν από σφαίρες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια παρενέβη ο στρατός και στρατιώτες παρατάχθηκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές και στο κτίριο των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η διάλυση των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες κατηγορούνται από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για καταχρήσεις και βασανιστήρια, είναι ένα από τα αιτήματα αυτών που διαδηλώνουν υπέρ της δημοκρατίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...