Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Στη Βεγγάζη οι δυνάμεις του Καντάφι

libya-protests_018Image by Crethi Plethi via Flickr Τον έλεγχο της Βεγγάζης ανέκτησαν οι πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεις, σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Τζαζίρα, τη στιγμή που η λιβυκή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση.
Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης και πως το κέντρο της δέχεται πυρά πυροβολικού.
Εν τω μεταξύ εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση εντός και γύρω από τη Βεγγάζη. «Δεν πραγματοποιείται καμία επίθεση στη Βεγγάζη. Οπως έχουμε πει, εφαρμόζουμε την κατάπαυση του πυρός και θέλουμε να έλθουν διεθνείς παρατηρητές», δήλωσε στο Reuters.
Υποστηριξε ακόμη ότι αντικαθεστωτικές δυνάμεις επιτίθενται σε πόλεις και χωριά για να προκαλέσουν έξωθεν στρατιωτική επέμβαση.
Εξάλλου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία μαχητικό αεροσκάφος κατερρίφθη σήμερα πάνω από τη Βεγγάζη και συνετρίβη στο έδαφος. Νωρίτερα προηγήθηκαν βομβαρδισμοί στα νοτιοδυτικά της πόλης, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούμενα δημοσιογραφικές πηγές και μαρτυρίες.
Εκρήξεις ακούγονταν στη διάρκεια της νύχτας χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συτσοιχιών.

Το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τη νύχτα τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης.

Σύμφωνα με το λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη. Πάντως, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...