Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ενημέρωση συγγενών

Flag of the Red CrossImage via Wikipedia
Μετά τον  καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία, ο αριθμός των αγνοουμένων συνεχίζει να αυξάνεται. Πέρα των Ιαπώνων, στους αγνοούμενους συγκαταλέγονται πολλοί αλλοδαποί – κυρίως Άγγλοι, Κινέζοι, Κορεάτες, Πορτογάλοι, Ισπανοί, Βραζιλιάνοι, Χιλιανοί και Περουβιανοί - που ζούσαν στις πληττόμενες περιοχές (Miyagi, Fukushima, Tochigi και Ibaraki). 

Ο Διεθνής  Ερυθρός Σταυρός (ICRC) που κινητοποιήθηκε άμεσα για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών στην περιοχή, σε συνεργασία με τον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό, συμμεριζόμενος την αγωνία όσων βρίσκονται στο εξωτερικό για την τύχη των οικείων τους στην Ιαπωνία, συστήνει στους ενδιαφερόμενους, πριν προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, να επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους τηλεφωνικά, καθώς από την πρώτη στιγμή καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για την ορθή λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων (οι προσπάθειες πρέπει να είναι επίμονες και επανειλημμένες, διότι τα δίκτυα είναι υπερφορτωμένα). Σε δεύτερη φάση μπορούν να απευθύνονται στην αντίστοιχη Πρεσβεία/Προξενείο στην Ιαπωνία. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκέπτονται  τον δικτυακό τόπο: 
που δημιούργησε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ειδικά για την περίσταση, και να συμβουλεύονται απευθείας τους σχετικούς καταλόγους ή να εγγράφονται σε αυτούς. Η υπηρεσία αυτή διατίθεται σε διάφορες γλώσσες και είναι εντελώς δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...