Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Πεδίο μάχης η Μεσόγειος» λέει ο Μ.Καντάφι σε διάγγελμά του

LIBYA/Image by شبكة برق | B.R.Q via FlickrΗ Μεσόγειος και η Βόρειος Αφρική έχουν γίνει «πεδίο μάχης» δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι σε σύντομο διάγγελμά του, το πρώτο μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ στη Λιβύη.

Ο Μ.Καντάφι δήλωσε ότι τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής θα βρίσκονται σε κίνδυνο «από δω και στο εξής». Κάλεσε, επίσης, τους Λίβυους «να εξοπλιστούν για την επανάσταση».
Ο Λίβυος ηγέτης προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει αυτήν την «αποικιοκρατική, σταυροφορική» επίθεση.
Κάλεσε όλους τους Λίβυους, αλλά και τους κατοίκους της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και τους Άραβες να «σταθούν ενάντια στον εχθρό» και είπε πως θα ανοίξει τις αποθήκες με όπλα, προκειμένου να εξοπλιστούν οι πολίτες της Λιβύης.
Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λιβύης δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις δυτικών δυνάμεων κατά στόχων στη Λιβύη έκαναν «έπληξαν σημαντικά» τους πολίτες της χώρας.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου. Γαλλικά μαχητικά εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιβύης και συγκεκριμένα πάνω από τη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών.
Αργά το απόγευμα αναφέρθηκαν τα πρώτα γαλλικά πυρά κατά αρμάτων μάχης και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος και αμερικανικά πλήγματα με πάνω από 100 πύραυλους Tomahawk, ενώ στις επιθέσεις συμμετείχαν και Βρετανοί.
Newsroom ΔΟΛ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...