Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ισραήλ: Nεκρός Παλαιστίνιος από αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

F16 afterburner
 (Photo credit: nagillum)
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, σε μια επιδρομή στα ανατολικά της αλ Μπουρέιζ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, χωρίς να κάνει άλλες διευκρινίσεις.

Νωρίτερα δύο ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, χωρίς όμως να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική επιδρομή εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα μετά την ανακοίνωση την Τετάρτη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ότι θα δεχόταν μια εκεχειρία με το Ισραήλ υπό όρους.

Από τις εχθροπραξίες, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, 10 Παλαιστίνοι έχουν χάσει τη ζωή τους, τέσσερις ισραηλινοί συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν, ενώ περισσότερες από 130 ρουκέτες και οβίδες ερρίφθησαν εναντίον του Ισραήλ.

Στο μεταξύ πολλές εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και ακτιβιστές διαδήλωσαν σήμερα σε ένα παλαιστινιακό χωριό στη νότια Δυτική Όχθη, τα μισά σπίτια του οποίου κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν σύμφωνα με μια απόφαση των ισραηλινών αρχών.

Περισσότεροι από 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Σουσίγια, που βρίσκεται κοντά σε έναν εβραϊκό οικισμό με το ίδιο όνομα, κρατώντας πανό κατά της διαταγής κατεδάφισης.

Πολλοί στρατιώτες και ισραηλινοί συνοριοφύλακες ήταν παρόντες, αλλά παρά τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν δεν υπήρξαν τραυματίες, ή συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Περίπου 50 οικήματα αυτού του χωριού απειλούνται με κατεδάφιση, σύμφωνα με την Υπηρεσία Συντονισμού Ανθρωπιστικών Θεμάτων του ΟΗΕ (Ocha). Αν εκτελεστούν οι διαταγές των ισραηλινών αρχών 160 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 60 παιδιά, δηλαδή το 40% των κατοίκων του χωριού, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, επισημαίνει η Ocha.

Οι κάτοικοι του χωριού έλαβαν τις εντολές κατεδάφισης την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, το οποίο έκρινε παράνομες τις οικίες αυτές οι οποίες κατασκευάστηκαν χωρίς άδεια, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης (Cogat).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...