Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αίγυπτος: Συνέχεια των κινητοποιήσεων τους εξαγγέλουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο υποψήφιος των Αδελφών Μουσουλμάνων για την προεδρία της Αιγύπτου ζήτησε να ανακοινωθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, τονίζοντας ότι το κίνημα θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του όσο ο στρατός επιχειρεί να περικόψει τις εξουσίες του προέδρου της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τρεις ώρες αφότου οι στρατηγοί απάντησαν στις διαδηλώσεις των ισλαμιστών απορρίπτοντας το αίτημα για ακύρωση των πρόσφατων αποφάσεών τους, ο Μόρσι επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα. Τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με το κυβερνών Στρατιωτικό Συμβούλιο, το οποίο αποκάλεσε «πατριωτικό» και διαφωνεί μόνο με τα τελευταία μέτρα που έχουν ληφθεί.

Απέφυγε επίσης να επαναλάβει ότι έχει κερδίσει τις εκλογές που διεξήχθησαν το περασμένο σαββατοκύριακο, αφού ο στρατός υποστηρίζει ότι η αρχική του δήλωση ήταν «πρόωρη» και προκάλεσε το διχασμό. Είπε μόνο ότι περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα που, σύμφωνα με τις αρχές, αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα σε μια-δυο ημέρες.

Ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε όλες τις πλευρές να μην επιχειρηθεί «νοθεία» του αποτελέσματος. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τα αποτελέσματα των προεδρικών και πιέζουμε την Ανώτατη Επιτροπή να ανακοινώσει το αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν επιδιώκουν να συγκρουστούν με κανέναν, ούτε θέλουν να προκαλέσουν ταραχές, σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «φήμες» τις πληροφορίες που ανέφεραν κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...