Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Καταζητείται πρώην κομματικός ταμίας στην Ιταλία

Ο Λουίτζι Λούζι κατηγορείται για υπεξαίρεση 25 εκατ. ευρώ από τα κομματικά ταμεία, ενω η Γερουσία της Ρώμης, με εκατόν πενήντα πέντε ψήφους υπέρ και τριάντα τρεις κατά, έδωσε... το «πράσινο φως» χθες βράδυ για την σύλληψη του πρώην ταμία του κεντροαριστερού κόμματος Μαργαρίτα.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η μπερλουσκονική κεντροδεξιά αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην διαδικασία, εγκαταλείποντας την αίθουσα. Ο Λούζι κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περίπου είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του κόμματος για προσωπική χρήση και αγορά ακινήτων.

Κατά την διάρκεια των ανακρίσεών του, ο πρώην οικονομικός υπεύθυνος της Μαργαρίτας, επανάλαβε ότι τα χρήματα δεν κατέληξαν μόνο στις δικές του τσέπες και ότι υπήρχε μια ανεπίσημη συμφωνία με πολλά άλλα μέλη του κόμματος, που ευνοήθηκαν σημαντικά από τις εν λόγω τακτικές.

Μετά την ψηφοφορία της γερουσίας, ο Λούζι εξήλθε της αίθουσας και μετέβη στις φυλακές της Ρώμης «Ρετζίνα Τσέλι», όπου και παραδόθηκε. «Δεν θέλω να γίνω αποδιοπομπαίος τράγος, έχω ακόμη πολλά, ενδιαφέροντα πράγματα να πω στους δικαστικούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους, πριν μπει στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Πριν δυο εβδομάδες η ιταλική γερουσία είχε εκφρασθεί κατά του κατ' οίκον περιορισμού του κεντροδεξιού γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο, ο οποίος κατηγορείται για απάτη, σε διαχείριση χρηματοδοτήσεων του δημοσίου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, οι γερουσιαστές είχαν επιλέξει την μυστική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...