Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

«Κόβει» η ιταλική Rai το τρέιλερ του φιλμ «Silvio Forever»

Silvio BerlusconiImage via WikipediaΚατακεραυνώνεται η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας για την άρνησή της να μεταδώσει διαφημιστικό τρέιλερ του φιλμ-ντοκιμαντέρ «Silvio Forever», που σκιαγραφεί ένα προσωπικό και πολιτικό προφίλ του Καβαλιέρε με την υπογραφή δύο γνωστών δημοσιογράφων. 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν τω μεταξύ, αναρρώνει από τετράωρη χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο για την αποκατάσταση ανατομικών λειτουργιών λόγω της επίθεσης που είχε δεχθεί στα τέλη του 2009 με τη μινιατούρα του Ντουόμο...

Το φιλμ-ντοκιμαντέρ Silvio Forever πρόκειται για παραγωγή της εταιρείας Lucky Red, σε σκηνοθεσία του Ρομπέρτο Φαέντσα, που χρησιμοποιεί υλικό αρχείου (συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εκπομπές, πολιτικές διασκέψεις) για να παρουσιάσει το προφίλ του Καβαλιέρε.

Η διεύθυνση της Rai έκανε γνωστό ότι η αιτία της αρνητικής της στάσης ως προς την μετάδοση του διαφημιστικού τρέιλερ σχετίζεται με την επιλογή να συμπεριληφθούν στο φιλμ δηλώσεις της Ρόσα Μπόσι, μητέρας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Στο τρέιλερ που ήδη κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο η Ρόσα Μπόσι ακούγεται να δηλώνει ότι «ο Σίλβιο χαρακτηρίζεται από μοναδική καλοσύνη και γενναιοδωρία. Εκτός αυτού, κανείς δεν θα δει ποτέ μια φωτογραφία του μαζί με γυναίκες, ή οτιδήποτε άλλο σχετικό».

Οι ιθύνοντες της ιταλικής τηλεόρασης εξηγούν ότι «προβάλλονται οι δηλώσεις μιας γυναίκας που έχει πεθάνει, προσπαθώντας να χρησιμοποιηθούν για σατυρικό σκοπό. Η νομική μας διεύθυνση δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αν μεταδώσουμε την διαφήμιση, θα δεχθούμε μήνυση για προσβολή της μνήμης της εκλιπούσας».

Το σενάριο του φιλμ-ντοκιμαντέρ υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Αντόνιο Ρίτσο και Τζιαν Αντόνιο Στέλλα, γνωστοί στην Ιταλία για το βιβλίο τους La Casta (Η Κάστα) που παρουσιάζει τα κακώς κείμενα και το όλο «δούναι και λαβείν» στον χώρο της πολιτικής.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση κατέκρινε την στάση της Rai. «Είναι κωμικό. Ελπίζουμε να αναθεωρηθεί η εν λόγω απόφαση, διότι το έργο δεν περιέχει τίποτα το προσβλητικό, δεν θίγεται κανένας απολύτως» δήλωσε ο Ρομπέρτο Τζακαρία, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας.

Ο, δε, εκπρόσωπος του συνδέσμου δημοσιογράφων Articolo 21, Τζουσέπε Τζουλιέτι σχολίασε ότι «πρόκειται για τοποθέτηση και άποψη που ξεπερνά τα όρια του γελοίου».

Το Silvio Forever θα αρχίσει να προβάλλεται, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ιταλίας στις 25 Μαρτίου.

Χειρουργική επέμβαση για τον Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν τω μεταξύ, αναρρώνει από τετράωρη χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο, στην οποία υπεβλήθη για την αποκατάσταση ανατομικών λειτουργιών λόγω της επίθεσης που είχε δεχθεί με τη μινιατούρα του Ντουόμο.

Ένας άνδρας χτύπησε τον Ιταλό πρωθυπουργό με τη μινιατούρα του Καθεδρικού Ναού του Μιλάνου έπειτα από πολιτική συγκέντρωση στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας στα τέλη του 2009. Το αποτέλεσμα ήταν μία σπασμένη μύτη και δύο σπασμένα δόντια για τον Καβαλιέρε.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο τη Δευτέρα αναφέρει ότι ο Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της ανατομικής λειτουργίας του σαγονιού του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...