Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν κάλεσε ξένo Στρατό να επιβάλει την τάξη στην χώρα του!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την χώρα ο βασιλιάς του Μπαχρέιν. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται σε ισχύ αμέσως και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριών μηνών

Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έλαβε εντολή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα «για να προστατεύσει την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της», καθώς έχουν προηγηθεί εβδομάδες έντονων διαδηλώσεων.

Ανάμεσα στα μέτρα που ελήφθησαν, ήταν το να ζητηθεί η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων άλλων γειτονικών χωρών που ανήκουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιβολή της τάξης. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Κατάρ και το Κουβέιτ έστειλαν δυνάμεις ανταποκρινόμενες στο «αίτημα για στήριξη» των αρχών του βασιλείου.

Ωστόσο η άφιξη των στρατευμάτων, κυρίως των σαουδαραβικών, αν και επιδοκιμάστηκε από τις αρχές του Μπαχρέιν, κρίθηκε «απαράδεκτη» από το σιιτικό Ιράν. Μάλιστα, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου να «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει ο οργανισμός για να εμποδίσει τη χρήση της βίας» στο Μπαχρέιν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι ΗΠΑ κάλεσαν τους υπηκόους τους να αποφύγουν τα ταξίδια στο εμιράτο, ενώ συνέστησαν και στους αμερικανούς που διαμένουν μόνιμα εκεί, να το εγκαταλείψουν. Παράλληλα, κορυφαίοι αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, αλλά και στρατιωτικοί, αρνήθηκαν ότι γνώριζαν εκ των προτέρων για επικείμενη ανάπτυξη δυνάμεων στο Μπαχρέιν.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...