Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ελληνικό πλοίο στη "καρδιά" του σεισμού!

Ελληνικό πλοίο του εφοπλιστή Τσάκου βρίσκεται στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, έξω από το Τόκιο. Οι μεγάλοι μετασεισμοί , οι 88.000 αγνοόυμενοι, το τσουνάμι που σαρωνει τα πάντα και φτάνει στην Αμερική κυριαρχούν στην ειδησεογραφία.

Σε 55 χώρες τους κόσμου έχει σημάνει συναγερμός για το τσουνάμι, ενώ οι ζημιές στους πυρηνικούς σταθμούς είναι μεγάλες μια και η διακοπή ρεύματος σταμάτησε τη ροή στους υγραντήρες και οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει δεν επιτρέπουν ακριβείς εκτιμήσεις.

Η καταστροφή έχει πλήξει και την οικονομία και έχει ήδη ξεκινήσει μια αλυσίδα αναταράξεων και όλοι ανησυχούν και για οικονομικό τσουνάμι.

Οι συνεχείς μετασεισμοί, πέρα από τις καταστροφές, έχουν αποδείξει, μέχρι στιγμής, την αντοχή όλων των δομικών κατασκευών που είναι οι καλύτερες στο κόσμο.

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας βρίσκεται 200 χλμ. από το Τόκιο και όλοι ανησυχούν για τις ζημιές που θα είναι τεράστιες.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στη Χαβάη μεταδίδουν ότι άρχισαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) να πλήττουν τις ακτές της τα πρώτα κύματα του τσουνάμι, που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ιαπωνίας.
 

Οι αρχές της Χαβάης είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση των παράκτιων περιοχών μερικές ώρες μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία, όταν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στο μεγαλύτερο μέρος του Ειρηυνικού, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Καλιφόρνιας και του Όρεγκον.
Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι το παλιρροϊκό κύμα από τον σεισμό της Ιαπωνίας μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα όταν θα πλήξει τμήματα της βόρειας ακτής της Καλιφόρνιας και να υποχρεώσει να γίνουν κάποιες εκκενώσεις.
"Είναι πολύ πιθανό να εκκενώσουμε ορισμένες περιοχές", σημειωσε η Τζόρνταν Σκοτ, σημειώνοντας ότι η περιοχή που είναι πιθανότερο να πληγεί από το παλιρροϊκό κύμα είναι αυτή της βόρειας Καλιφόρνιας κοντά στα σύνορα με το Όρεγκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...