Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η Γερμανία κλείνει τους αντιδραστήρες της

Το κλείσιμο για τρεις μήνες και των επτά πυρηνικών αντιδραστήρων που τέθηκαν σε λειτουργία στη Γερμανία πριν από 1980... ανακοίνωσε η γερμανίδα καγκελάριος, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε θα κλείσουν οι απαρχαιωμένοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Μέρκελ τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της χώρας και πρόσθεσε ότι σε όλα τα ζητήματα ασφαλείας θα δοθεί απάντηση ως τις 15 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα η Μέρκελ υπογράμμισε πάντως ότι το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών που είχαν αρχίσει να λειτουργούν πριν από το 1980 βασίζεται σε απόφαση της κυβέρνησης και δε συμφωνήθηκε με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τους πυρηνικούς σταθμούς.

Οι επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στη Γερμανία πριν από τα τέλη του 1980 βρίσκονται: ένας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν (βόρεια), ένας στην Κάτω Σαξωνία (βορειοανατολικά), δυο στην Έσση (δυτικά), δυο στη Βάδη-Βιρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ένα στη Βαυαρία (νότια).

Τεστ αντοχής

Η Επιτροπή της ΕΕ ανακοίνωσε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών θα όφειλαν να εξετάσουν την πιθανότητα να προχωρήσουν σε τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εγκαταστάσεων προκειμένου να ελεγχθεί εάν καλύπτονται οι κανονισμοί ασφαλείας,

«Αυτή είναι μια ιδέα που θα πρέπει να εξεταστεί και θα πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής για να θέματα ενέργειας Μαρλένε Χόλτσνερ στην διάρκεια προγραμματισμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...