Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα με κατάληψη για 800 απολυμένους στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους

Ρώμη, Ιταλία
Οκτακόσιοι εργαζόμενοι στα νυχτερινά τρένα των Ιταλικών Σιδηροδρόμων συνεχίζουν την κατάληψη σε πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου διαμαρτυρόμενοι κατά της απόλυσής τους που τούς ανακοινώθηκε λίγο πριν τις γιορτές.

Λόγω της μείωσης των επιβατών, οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποφάσισαν να περικόψουν κατά τουλάχιστον 30% των αριθμό των μεταμεσονύκτιων τρένων και να διακόψουν την σύμβαση με την εταιρεία, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση του όλου τομέα.

Η Ρώμη και η Νάπολη δεν πρόκειται πλέον να συνδέονται με την ιταλική συμπρωτεύουσα -το Μιλάνο- μέσω των λεγόμενων «Βαγκόν Λι». Το ίδιο όμως ισχύει πλέον και για άλλες πόλεις, όπως είναι η Τεργέστη και το Τορίνο.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας Rti La Tecnica Sicurtalia (που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για τα τρένα αυτά) βρέθηκαν, κατά συνέπεια άνεργοι λίγες ημέρες πριν από το νέο έτος.

Αποφάσισαν, όμως, να περάσουν τις γιορτές παραμένοντας μέσα σε ένα πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου. Επικοινωνούν με μεγάφωνα και κινητά με τις οικογένειές τους, και ζητούν από τα ιταλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Το πρωί της Δευτέρας τους επισκέφθηκε η γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, η Σουζάνα Καμούσο.

«Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή διαπραγμάτευση, με τη συμμετοχή των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικής Ανάπτυξης ώστε να δοθεί μια σαφής απάντηση σχετικά με τους διαγωνισμούς, που προκηρύσσουν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, αλλά και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα νυχτερινά τρένα και να εκτελούνται οι σιδηροδρομικές συνδέσεις στη χώρα μας» δήλωσε η Καμούσο.

«Όλα τα τρένα που βγαίνουν από τον σταθμό μας σφυρίζουν σε ένδειξη συμπαράστασης. Εκατοντάδες πολίτες του Μιλάνου έρχονται εδώ, για να μάς διαβεβαιώσουν ότι είναι στο πλευρό μας. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η εργοδοσία θα αντιληφθεί ότι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις είναι και μια υπηρεσία που προσφέρεται στην κοινωνία» δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων που απολύθηκαν.

Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι έκαναν γνωστό ότι μέσα σε δυο χρόνια θα μπορέσει να βρεθεί εναλλακτική απασχόληση για τους 800 εργαζόμενους, που έχασαν τη δουλειά τους. Εκείνοι, όμως, και οι οικογένειές τους ζητούν από το ιταλικό κράτος λύση άμεσα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...