Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η Κίνα στηρίζει το νέο ηγέτη της Β. Κορέας -ΔΗΜΑΡ: Να ανοίξουν τα σύνορα

Η κινεζική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Βόρεια Κορέα υπό το νέο της ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν, μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας.

Σε ανακοίνωση που μεταδώθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα και αποκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ-ιλ «μεγάλο ηγέτη» και «στενό φίλο».

Ανακοίνωση Τομέα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ για το θάνατο του Κιμ Γιόγκ Ιλ

Ο θάνατος του Κιμ Γιόγκ Ιλ αποτελεί σημαντικό γεγονός για την κορεατική χερσόνησο. Η Βόρεια Κορέα είναι ένα από τα πιο φτωχά κράτη του πλανήτη, με κλειστά σύνορα, αυταρχική για τους πολίτες πολιτική, με προτεραιότητα στους εξοπλισμούς και ιδιαίτερα στα πυρηνικά όπλα, συνιστώντας μια διαρκή απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή. Οι διάδοχοι του Κιμ Γιόγκ Ιλ είθε να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για το άνοιγμα των συνόρων, για τις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, την αναγκαιότητα για μετάβαση στη δημοκρατία και μείωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, ώστε να ανοίξει η προοπτική και η ελπίδα επανένωσης ενός λαού χωρισμένου επί εξήντα και πλέον χρόνια σε Βόρεια και Νότια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...