Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Στα δικαστήρια συγγενείς της Φαλάτσι για τη διαθήκη της

52337-1208509328-6-lImage by -Nate- via FlickrH διαθήκη της διεθνούς φήμης συγγραφέα και δημοσιογράφου Οριάνα Φαλάτσι, οδήγησε σε δικαστική αντιπαράθεση τους στενότερους συγγενείς της.

Η Πάολα Φαλάτσι, αδελφή της διεθνούς φήμης διανοούμενης που πέθανε το 2006, σε ηλικία 77 ετών, στην Φλωρεντία, κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία της ιταλικής πόλης, με την οποία καταγγέλλει ότι «η υπογραφή της Οριάνα στην διαθήκη της, είναι πλαστή».

Η σύντροφος του Αλέκου Παναγούλη, που είχε καταγγείλει με μεγάλη έμφαση -στην Ιταλία και όχι μόνο- την θηριωδία της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αποφάσισε να ορίσει ως μοναδικό κληρονόμο της, τον ανιψιό της Εντοάρντο, γιο της Πάολα.

Ο δικηγόρος Φραντσέσκο Μπρίτσι (που εκπροσωπεί την Πάολα Φαλάτσι), σε δηλώσεις του στον Τύπο, τόνισε ότι «η υπογραφή της κυρίας Οριάνα Φαλάτσι, στην εν λόγω διαθήκη, όπως προκύπτει και από έρευνα ειδικών είναι πλαστή».

Η διαθήκη αφορά τόσο την ακίνητη περιουσία της διακεκριμένης δημοσιογράφου --η οποία μεταξύ άλλων είχε πάρει ιστορικές συνεντεύξεις της με τον Γιάσερ Αραφάτ και τον Αγιατολάχ Χομεϊνί- όσο και τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων της, που έχουν μεταφρασθεί σε όλο τον κόσμο.

«Δεν το κάνω για τα χρήματα, έχω την συνείδησή μου ήσυχη. Μου αρκεί η σύνταξή μου ως δημοσιογράφος», δηλώνει η Πάολα Φαλάτσι. Ο δικηγόρος της ζητά από την ιταλική δικαιοσύνη να προχωρήσει σε όλες τις πρέπουσες έρευνες και επαληθεύσεις για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο ανιψιός της Φαλάτσι, όμως, Εντοάρντο Περάτσι, θεωρεί την όλη εξέλιξη «ασύλληπτη».
«Παρά το ότι οι σχέσεις με την μητέρα μου είχαν αραιώσει και εκτραχυνθεί εδώ και καιρό, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο, να θέσει υπό αμφισβήτηση την υπογραφή της διαθήκης», πρόσθεσε ο ανιψιός της πολυβραβευμένης δημοσιογράφου και συγγραφέα από την Τοσκάνη.
Σύμφωνα με τον Περάτσι όλα έγιναν νόμιμα, στην Νέα Υόρκη, μπροστά σε μάρτυρες και δικηγόρους. «Προς το παρόν σωπαίνουμε, αλλά την κατάλληλη στιγμή, θα έχουμε πολλά να πούμε», πρόσθεσε, τέλος, σε δηλώσεις του σε μέσο που ανήκει στον ειδησεογραφικό όμιλο του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
www.kathimerini. με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...