Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Αυστρία: Η Ελλάδα θα μπορέσει να ορθοποδήσει μέχρι το 2014

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Jean-C...Image by Πρωθυπουργός της Ελλάδας via Flickr"Ανακουφισμένος" μετά το θετικό αποτέλεσμα της χθεσινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, εκφράζοντας συγχρόνως την ελπίδα πως με την επιτευχθείσα στήριξή της, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από την κρίση και να ορθοποδήσει μέχρι το 2014.
Και βέβαια αισθάνoμαι ανακούφιση, όπως τόνισε ο κ. Φάιμαν, καθώς η χθεσινή υπήρξε μια πολύ καλή ημέρα, αφού οι πολιτικοί, με τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, μπόρεσαν και αντέδρασαν απέναντι στις χρηματαγορές και στους κερδοσκόπους, που υπαγορεύουν πολλές φορές, κάτι που στον ίδιο προξενεί μεγάλη ανησυχία.
Όπως σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί πλήρως ο στόχος, πολλά απομένει να γίνουν, όμως η "επείγουσα εγχείρηση" πέτυχε και εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα και την εφαρμογή του προγράμματός της το πότε θα εγκαταλείψει την "εντατική" και θα μπορέσει με τις δικές της δυνάμεις να προχωρήσει και πάλι. Δήλωσε δε ότι θεωρεί ότι θα πρέπει στο μέλλον να υπάρχει φροντίδα να προλαμβάνονται οι κρίσεις, για να μην χρειάζεται κατόπιν θεραπεία, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και σκληρός.
Σε σχέση με τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, την επιβολή του οποίου ο ίδιος ζητά εδώ και μήνες, ο κ. Φάιμαν πιστεύει πως μέχρι τοω νέο κοινοτικό προυπολογισμό το 2014, θα έχουν πειστεί πολλοί ηγέτες για την αναγκαιότητα του φόρου, κάτι, όμως, που μπορεί να συμβεί ήδη τον επόμενο χρόνο, ενώ ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος που από καιρό έχει επιβάλει τον φόρο τραπεζών στην Αυστρία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...