Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αδυνατεί να απομακρύνει πολίτες από τη Χομς ο Ερυθρός Σταυρός

Syria-Homs- KArmAlzyton 23-2-2012
 (Photo credit: FreedomHouse)
Ο Ερυθρός Σταυρός δεν κατάφερε σήμερα να εισέλθει στη Χομς για να απομακρύνει πολίτες, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν συνοικίες της πόλης αυτής της κεντρικής Συρίας όπως και την πόλη Κουσέιρ, την οποία προσπαθούν να ανακαταλάβουν, έγινε γνωστό από τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Η ίδια οργάνωση ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια βομβαρδισμού της επαρχίας Ντεράα στη νότια Συρία.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε χθες ότι θα βοηθήσει πολίτες που έχουν παγιδευτεί στην Χομς εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες.

"Οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν ανελέητα την περιοχή. Απευθύνουμε έκκληση να επιτρέψουν τουλάχιστον σε ένα χειρουργό να μεταβεί εκεί για να βοηθήσει τους τραυματίες, οι οποίοι πεθαίνουν καθώς δεν έχουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα», δήλωσε ο Χάντι αλ-Αμπντάλα, εκπρόσωπος των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, η πόλη Κουσέιρ, στην επαρχία Χομς, πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος. Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες, ιδιαίτερα κοντά στο νοσοκομείο της πόλης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...