Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΑΡ: Να τεθεί άμεσα τέλος στην βάρβαρη καταστολή από το αυταρχικό συριακό καθεστώς

May 4Image by Razan Ghazzawi via FlickrΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταδικάζει απερίφραστα την έξαρση στη χρήση βίας κατά των δημοκρατικών διαμαρτυριών στη Συρία.

Σε όλη τη χώρα, οι συριακές αρχές συνεχίζουν τη βίαιη καταστολή που ξεκίνησαν από τις 15 Μαρτίου, με τις πρώτες δημοκρατικές κινητοποιήσεις. Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν χθες στην πόλη Hama πραγματοποιώντας μια πρωτοφανή νέα δολοφονική επίθεση. Υπάρχουν, επίσης, αναφορές για νέες δολοφονίες στα ανατολικά και στα νότια της χώρας.

Ο κατάλογος των θυμάτων, των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται καθημερινά. Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους.

Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσουν την άμεση και δυναμική παρέμβασή τους για να σταματήσει η δολοφονική βία από το συριακό καθεστώς. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί επιπλέον ότι οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων πρέπει να παραπεμφθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...