Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

4 χρόνια φυλακή σε δύο νεαρούς, που υποκίνησαν σε επεισόδια μέσω Facebook!

Δύο νεαροί καταδικάστηκαν σήμερα στη Βρετανία σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση σε επεισόδια μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Τζόρνταν Μπλάκσοου, 20 ετών, είχε δημιουργήσει στο Facebook μία σελίδα με τίτλο: «Καταστρέψτε την πόλη του Νόρθουιτς», πόλη στη βορειοδυτική Αγγλία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάρτιν ΜακΡομπ η σελίδα δημιουργήθηκε στις 9 Αυγούστου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Πέρι Σάτκλιφ-Κίναν, 22 ετών, υποκίνησε σε ταραχές στη συνοικία του στο Ουάρινγκτον, επίσης στη βορειοδυτική Αγγλία, δημιουργώντας μία σελίδα στο Facebook με τίτλο: «Ας οργανώσουμε ταραχές».

Οι δύο νέοι «χρησιμοποίησαν το Facebook για να οργανώσουν και να ενορχηστρώσουν σοβαρές ταραχές την ώρα που ανάλογα επεισόδια σημειώνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας», δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Η αστυνομία έδρασε «γρήγορα κλείνοντας αυτές τις σελίδες και διασφάλισε ότι κανένας δεν θα συμμετάσχει στις ταραχές αυτές. Παρόλα αυτά τα μηνύματα προκάλεσαν μεγάλο πανικό και ένα αίσθημα εξέγερσης στις συνοικές», πρόσθεσε ο ΜακΡομπ.

«Αν θυμηθούμε σε ποιο βαθμό η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ώστε να υποκινηθούν οι άνθρωποι να διαπράξουν εγκληματικές πράξεις στη διάρκεια των ταραχών της προηγούμενης εβδομάδας, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση», εκτίμησε ο Φιλ Τόμσον αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...