Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ανατίναξαν τα γραφεία του ΟΗΕ - 18 νεκροί, 8 τραυματίες

Η επίθεση στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούτζα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι και να τραυματιστούν 8, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

"Μέχρι στιγμής, έχουμε 18 νεκρούς και 8 τραυματίες", είπε ο Μάικ Ζούοκουμορ, αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Νιγηρίας.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, είναι παρόμοια με εκείνη του Ιουνίου στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Αμπούτζα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ριζοσπαστική ισλαμιστική παράταξη Μπόκο Χαράμ (η ονομασία της μπορεί να αποδοθεί από μια τοπική διάλεκτο ως "η δυτική παιδεία είναι αμαρτία", ή "η δυτική παιδεία είναι απαγορευμένη"). Η οργάνωση δρα κυρίως στο μουσουλμανικό βορρά.


Και αυτή τη φορά, την ευθύνη ανέλαβε η Μπόκο Χαράμ. Ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι είναι εκπρόσωπος της ισλαμικής αίρεσης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της έδρας των Ηνωμένων Εθνών.

"Πραγματοποιήσαμε την επίθεση με απόλυτη ακρίβεια. Η επίθεση προγραμματίστηκε σχολαστικά και εκτελέστηκε. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι ο ΟΗΕ είναι ένας από τους κύριους στόχους μας", δήλωσε στο τηλέφωνο ο άνδρας αυτός που είπε ότι ονομάζεται Αμπού Ντάρντα, δηλώσεις που δεν μπόρεσαν να επαληθευτούν από ανεξάρτητη πηγή.

Την Πέμπτη, η Μπόκο Χαράμ είχε προβεί σε βομβιστική επίθεση στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ένας στρατιώτης.

Ο Οκιλάτζε Μάικλ, μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ που εργάζεται στο κτίριο, είπε ότι είδε πολλές σορούς. "Είδαμε την έκρηξη στο κτίριο. Όλοι οι άνθρωποι σκοτώθηκαν. . . Τα πτώματά τους είναι παντού", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...