Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σε νοσηρό κλίμα βυθίζουν την Ιταλία τα σκάνδαλα του Μπερλουσκόνι

Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο για εκπόρνευση ανηλίκων με φόντο την υπόθεση Ρούμπι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιλέγει τη γνωστή οδό της επίθεσης στους «πληρωμένους δικαστές της αριστεράς» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα παραιτηθεί ποτέ. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην Ιταλία, και στο τελευταία επεισόδιο επανεμφανίζεται η συνοδός πολυτελείας Πατρίτσια Ντ' Αντάριο ανακοινώνοντας την κάθοδό της στην πολιτική...


Η Πατρίτσια Ντ' Αντάριο, συμπρωταγωνίστρια σε ένα από τα αλλεπάλληλα σεξουαλικά σκάνδαλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε σε τηλεοπτική της εμφάνιση ότι έχει δεχθεί πρόταση να κατέλθει στην πολιτική. Δυστυχώς όμως προς το παρόν δεν μπορεί να αποκαλύψει τίποτα παραπάνω...


Η 42χρονη Ντ' Αντάριο από την Απουλία έχει δηλώσει δημοσίως ότι πέρασε επί πληρωμή βραδιές στις βίλες του Μπερλουσκόνι και έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Μπάρι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες από συνευρέσεις της με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ανάμεσα σε δεκάδες εξώφυλλα, έχει περιγράψει στα απομνημονεύματά της και λεπτομέρειες από τις σεξουαλικές της επαφές με τον Καβαλιέρε, τον οποίο χαρακτηρίζει ακούραστο και αχόρταγο εραστή «με επιδόσεις που θα μπορούσαν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες».
Στην πολιτική σκηνή τώρα και στην υπόθεση της Μαροκινής Ρούμπι, ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής και πρώην εταίρος του Μπερλουσκόνι, Τζιανφράνκο Φίνι, ζήτησε την Κυριακή και επίσημα την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού.
Ο Φίνι, επικεφαλής του κόμματος «Λαός και Ελευθερία» τόνισε ότι «ασφαλώς, συμμερίζεται τις απόψεις των μελών του κόμματός του, που έχουν εκφρασθεί δημοσίως υπέρ της παραίτησης του μεγιστάνα-πρωθυπουργού».
«Η πολιτική εξουσία δεν πρέπει να φοβάται ότι οι έρευνες των εισαγγελέων θα μειώσουν την ισχύ και την κυριαρχία της. Αν μέσα στο όλο σύστημα υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις, πρέπει να μπορούν να έλθουν στο φως. Κάτι τέτοιο ευνοεί πρώτα απ' όλα την ποιότητα της δημοκρατικής ζωής» δήλωσε.
Σύμφωνα όμως, με τον Τζιανφράνκο Φίνι, «ο προβληματισμός και ο ανοικτός διάλογος στο εσωτερικό της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, υπέστησαν μια βίαιη καταστολή».
Στον Φίνι, απάντησε ο πρόεδρος των βουλευτών του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας, Φαμπρίτσιο Τσικίτο: «Ο πρόεδρος της Βουλής, με το αίτημά του αυτό, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι αμερόληπτος. Κατά συνέπεια, είναι ο ίδιος που πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμά του, και να συνεχίσει ανοικτά, χωρίς θεσμικές προστασίες, τον πολιτικό του αγώνα».
Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης, Αντζελίνο Αλφάνο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Tg24, αφήνει να εννοηθεί ότι το «όχι» του Μπερλουσκόνι στους δικαστικούς, μπορεί και να μην είναι οριστικό.
«Δεν είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστικών. Δεν θέλει να συναντήσει τους εισαγγελείς, αλλά πρόκειται για μια στρατηγική που προβλέπεται από τον νόμο» τονίζει ο Αλφάνο.
Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Δικαιοσύνης «αν η υπόθεση, από τα χέρια των εισαγγελέων, περάσει σε εκείνα των δικαστών, τότε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πάει να καταθέσει».
Ο δε υπουργός Εσωτερικών και στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Μαρόνι, σε επιστολή του που δημοσιεύεται την Κυριακή από την εφημερίδα Corriere della Sera προσπαθεί να ρίξει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.
«Ζητάμε απ' όλους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να καταθέσουν τα όπλα της καθημερινής αναμέτρησης σχετικά με θεωρίες, μηχανορραφίες, καταδιώξεις . Πρέπει να ξαναρχίσουμε όλοι να ασχολούμεθα μόνο με το αντικείμενο για το οποίο μας εξέλεξαν. Να αντιμετωπίσουμε, λύνοντάς τα, δηλαδή, τα προβλήματα των πολιτών» γράφει ο Μαρόνι.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231075648
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...