Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

6 νεκροί 13 τραυματίες από την επίθεση ενόπλου

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι είναι νεκροί και 13 τραυματίες ύστερα από την επίθεση ενόπλου κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης έξω από κατάστημα στο Τουκσόν της Αριζόνας. 

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται η αντιπρόσωπος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Γκάμπριελ Γκίφορντς, που πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα 9χρονο κοριτσάκι κι ένας ομοσπονδιακός δικαστής που δέχθηκαν τα πυρά του ενόπλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στην Αριζόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος έτρεξε προς τους συγκεντρωμένους και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ο 20χρονος δράστης συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικές αρχές τον χαρακτήρισαν ως ένα "ασταθές" άτομο.

Όπως ανέφερε ο σερίφης της περιοχής είχε υπάρξει επαφή στο παρελθόν ανάμεσα σε ανθρώπους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και το δράστης, όταν είχε προβεί σε απειλές δολοφονίας, όχι όμως κατά της Γκίφορντ. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι αρχές εκτιμούν πως μπορεί να μην έδρασε μόνος.

Σε μια σειρά βίντεο αναρτημένα στο YouTube [στην διεύθυνση http://www.youtube.com/user/Classitup10] ο ένοπλος αναφέρεται στον ‘έλεγχο της σκέψης’ από την κυβέρνηση, τους ‘προδοτικούς’ νόμους, τους αγράμματους ονειροπόλους, το νόμισμα των ΗΠΑ, και άλλα θέματα.

Η 40χρονη Γκάμπριελ Γκίφορντς (φωτό) εξελέγη αντιπρόσωπος της Αριζόνα με τους δημοκρατικούς. Ανέλαβε καθήκοντα ως βουλευτής της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 2007, δίνοντας έμφαση στη μεταρρύθμιση του τομέα της μετανάστευσης, την έρευνα με βλαστοκύτταρα και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Παντρεύτηκε τον Αμερικανό αστροναύτη Μαρκ Κέλι.

Ομπάμα: Τραγωδία


‘Πρόκειται για μια τραγωδία για την Αριζόνα και μια τραγωδία για τη χώρα μας’, δήλωσε ο Ομπάμα από το Λευκό Οίκο, ενώ χαρακτήρισε ‘φίλη’ του την 40χρονη, μετριοπαθή Δημοκρατική πολιτικό, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...