Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Και στην Μαυριτανία αυτοπυρπολήθηκε άνδρας, διαμαρτυρόμενος για την κυβερνητική πολιτική

bergerImage by Alain Bachellier via Flickr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
 Μετά τα περιστατικά σε Τυνησία και Αίγυπτο

Ένας Μαυριτανός αυτοπυρπολήθηκε τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητό του, διαμαρτυρόμενος για την κυβερνητική πολιτική. Νωρίτερα, άνδρας είχε αυτοπυρποληθεί στην Αίγυπτο, έξω από το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο. Η πράξη θυμίζει την ενέργεια του νεαρού Τυνήσιου που πυροδότησε την εξέγερση στην Τυνησία. Ανησυχίες για επέκταση του φαινομένου και σε άλλες αραβικές χώρες.

Ο Γιακούμπ Ουάλιντ Νταούντ, ένας σχετικά εύπορος επιχειρηματίας ο οποίος, σύμφωνα με τους οικείους του, φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση της Μαυριτανίας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής κατάστασης στη Μαυριτανία.

Αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. Υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τα πόδια και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη το 68% των κατοίκων της υπαίθρου στη Μαυριτανία υποφέρουν από φτώχεια.

Την Κυριακή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που έχει ως στόχο να περιορίσει το επίπεδο της φτώχειας και να μειώσει τις υψηλές τιμές στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, άνδρας αυτοπυρπολήθηκε τη Δευτέρα μπροστά στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στο Κάιρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κοινοβουλευτική πηγή, σε μία πράξη που θυμίζει την ενέργεια του νεαρού Τυνήσιου που πυροδότησε την εξέγερση στην Τυνησία.

Τουλάχιστον τέσσερις Αλγερινοί έχουν αυτοπυρποληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με αναλυτές και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς στον αραβικό κόσμο, η τυνησιακή εξέγερση είναι πιθανόν να μεταφερθεί και σε άλλες αραβικές χώρες, όπου η άνοδος των τιμών, η φτώχεια και η υψηλή ανεργία αυξάνουν το αίσθημα δυσαρέσκειας των πληθυσμών απέναντι σε ηγεσίες που αγνοούν τη φωνή τους.
TO BHMA
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...