Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν με 70 νεκρούς


Για 70 νεκρούς και 32 τραυματίες από τη συντριβή του Boeing 727 της Iran Air έκανε λόγο μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου. Σύμφωνα με τον ίδιο πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κακή κατάσταση.

Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Urumiyeh του βορειοδυτικού Ιράν, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός του αεροσκάφους.

Πρώτο την είδηση για τους 70 νεκρούς μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna

Ο αριθμός των επιβαινόντων παραμένει συγκεχυμένος αφού σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ιράν, στο αεροσκάφος επέβαιναν 100 άτομα, εκ των οποίων 92 επιβάτες και 8 πλήρωμα. Αρχικά είχε γίνει λόγο για 105 ή 156 επιβάτες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της επαρχίας του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν που μίλησε στην ιρανική τηλεόραση, το αεροσκάφος κατέπεσε στις 19:45 (τοπική ώρα).

Όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος το αεροπλάνο είχε απογειωθεί με μια ώρα καθυστέρηση ενώ στο σημείο της πτώσης του επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άτομα έχουν διασωθεί και έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία ενώ υπάρχουν ελπίδες για 60 διασωθέντες.

Στο σημείο της συντριβής βρίσκονται συνεργεία της Ερυθράς Ημισελήνου αλλά τις προσπάθειες τους δυσχεραίνει το χιόνι.

Νωρίτερα το πρακτορείο FARS έκανε λόγο για 50 διασωθέντες.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...